Lördag 28 januari 2012

Så skönt att åter vara hemma!!!
Torsdag 15.00 lämnade jag Nisse hos Sofia&Robert och åkte ner till Umeå. Fy vad jag tycker att det är jobbigt att köra när det är mörkt och mycket trafik, det gick ju trots all bra och väl framme i Umeå skulle jag ta den där gamla invanda avfarten från E4:an......men hoppsan där har man byggt om och lagt in en massa små irriterande rondeller!!!! jag kom vilse(?) På väg mot Västerslätt insåg jag att det var bäst att vända så jag tog en 360-gradare i en av rondellerna.   Efter en massa trixande befann jag mig plötsligt på Haga?? Ja då visste jag hur som helst hur jag skulle ta mig ner på gamla Vännäsvägen (trodde jag) körde glad i hågen i den riktning som jag trodde var den rätta för att komma ner på Storgatan............ja lite hit och dit gick det tills jag plötsligt fick syn på skylt till Grubbe och då blev det lätt:)
Väl framme hos faster E-G vankades middag och mycket skratt åt mitt "irrande"

Fredagmorgon åkte jag med min syster och hennes man ner till Gideå för att en sista gång ta farväl av min käraste morbror Matte.
Min morbror som var en så viktig person för mig!  Han kunde tillsammans med min mamma vårda en stark syskonrelation och det har "spillt" över till att vi idag har en stark relation kusinerna emellan. Igår träffades vi alla kusiner och det gör mig så glad att vi kan ha denna värme och närhet till varandra.
Nu är det vi som är längst ut på generationsskalan!!
Det är våra barn och barnbarn som nu ska bygga vidare. Det enda vi kan göra nu är att i ord och handling förvalta den kärleksfulla, innerliga och inte minst humoristiska sida som vi fått med oss på vägen och låta den välla ut över den kommande generationen.
En begravning är alltid sorglig men vi tillåts också att känna innerlig glädje och tacksamhet.

På fredagkväll stannade jag i Umeå sov över hos faster för jag var så trött, frusen och tagen av dagens allvar så jag orkade inte sätta mig i bilen för 22mil på E4:an

Hur skönt var inte det!!!att sov på fasters soffa!! Hemresan gick som en dans......ljust, lite trafik och ingen snörök

Kl 11.30 hämtade jag Nisse hos Sofia&Robert


Söndag 22 januari 2012

Egentligen förstår jag inte varför det ska behöva vara så här???
Som pensionär kan jag ju själv bestämma över alla veckans dagar, vad jag ska ge dem för innehåll eller vad jag ska låta bli att göra....
MEN dessa söndagar???

Jag får lov att jobba på det här!!
Träna mig i att tänka måndag istället och inte låta mig styras av den så kallade Vilodagen.....jag är inte intresserad av att VILA!!!!!

Jag ska nu inta min favoritplats på soffan vid köksbordet, lyssna på ljudbok  Anna Janssons Inte ens det förflutna, riva upp en strumpstickning som blivit för snäv i strumpskaftet(?)  och sedan starta på nytt med fler maskor.

*******************************************************************************************


Ohlala......jag som ska bli MORMOR!!!!!  Jag har inte fattat hela vidden av det än och det är kanske tur.......får passa mig för att inte skena iväg.
MEN jag har ändå hunnit sticka en del till bebisen 2 mössor, 2 hattar, 2 par sockar, kofta.......   
Har jag skenat iväg?? 

 "Foto" på det lilla livet 18 januari 2012  Beräknad ankomst 24 juni 2012
*******************************************************************************************

Längta INTE bort en enda dag!!!

MEN när jag ser dessa bilder kan jag inte annat än längta till augusti och Klippen v33 2011 blev en helt fantastisk vecka för mig och Nisse.........han gillar också Klippen!!!!
och jag gillar taggsvamp och kantarellerna!!
2011 var ju ett rikt svampår och jag plockade som bara sjutton:)

Gott Nytt År 2012

2011 blev ett fantastiskt, innehållsrikt, omvälvande år. Ojojoj så mycket som hände och så fort det gick!!


* Junivecka i Strängnäs
* Flytt
* Släktträff i juli
* Kantarellvecka i Klippen
* Bröllop
* Fick veta att jag ska bli MORMOR
* Julfirande i Strängnäs

Hur bra ska inte år 2012 bli !!!!!!!!
Hipp Hipp Hurra för den svenska barfota-tanten.................................som ska försöka vara en finfru:)
Det här får nog bli mitt tema för året...............absolut:):)

RSS 2.0