Har det blivit fler igelkottar?.......

I sommar har jag för första gången haft flera igelkottar på gården. Den första vi såg kallade vi för Sven. Jag har gjort iordning 2 bra platser där igelkottar kan övervintra så det blir spännande att se till våren om de vaknat och klarat vintern  .
Nu har de nog gått och lagt sig för att vänta in sommarvärmen.......

Tavlan i mitt sovrum......

Jag köpte i somras en kotavla av en kringvandrande ung man. Hittade en gammal ram i farfars som passade bra ,för jag fick rum med Torgny Lindgrens vackra text om Merabs skönhet under bilden Tavlan hänger nu i mitt sovrum, på golvet ligger ett svart-vitt koskinn från en kossa från Ström, det skinnet lät vi garva och bereda omk 1970.....har alltså hängt med länge!

Missan har nu fått lämna "pensionatet".........

Vi har haft inneboende kattflicka, Missan liten kattunge, under drygt 1v. Igår, lördag fick hon komma hem till sin familj. Vår katt Dimma 6år, blev inte glad när hon förstod att vi skulle ha en till katt i huset, första kvällen gick hon ut och kom inte in förrän morgonen därpå. Dimma är en mycket försiktig kattfröken som äger vårt hus OCH hon är nog ganska rädd för katter?!  Dimma lider av posttraumatiska upplevelser när hon en sommar kom i slagsmål med en katt  (på liv och död), fick magen uppriven och kort därefter illa biten i halsen Båda gångerna fick vi uppsöka Djurkliniken och sy igen såren.
Det har gått bra ändå,  för när Dimma varit inne har Missan fått bo i mitt sovrum och när Dimma varit ute har Missan fått skutta omkring i huset.
Jag undrar vad hon ska säga när jag kommer hem med en hundvalp? 
Kommer hon ihåg att hon växt upp tillsammans med Fanny ,Berner Sennen?

Grönkålssoppa till lunch, nam,nam.......

Igår fick jag ett knippe färsk, fin grönkål som jag kokade soppa av, smaksatte med lite mynta och det blev fantastiskt gott och så pass mycket att jag fått äta grönkålssoppa till lunch idag. Stärkande, mättande och så nyttigt sen!!
Nu är det så underbara höstdagar men vackra färger, jag känner att jag blir glad av hösten! Till och med nöjd och glad när jag får rensa bort sommarens överblommade växtlighet.
I helgen sågade jag ned buskar, både rosentry och blåtry. Det blev en präktigt stor rishög som jag fick hjälp med att köra till sopstationen. Underbart!
Jag ska snart lära mig hur man lägger in bilder.........behöver Sofias hjälp för att göra det!
Efter dagens organisationsprat på jobbet känns det riktigt skönt att veta att jag inte ska jobba längre än till vårkanten 2009. Det är alltid en stor påfrestning att "ställa om" hitta arbetsrutiner som man kan vara överens om och inte minst "förstå sig på" alla i ett arbetslag.......ja, det är nästan så att jag börjar längta nu!

Yoga.....

Så himla skönt!!!
Nu har jag kommit igång med IyengarYoga på Yogahuset, onsdagar 16.45.
Kristina Berglund är en fantastiskt duktig instruktör och jag mår så gott av det lugn och den konsentration som yogan ger mig.
Att öppna upp bröstkorgen, sträcka ut förkortade arm-, rygg- och lårmuskler,  det är  mums för en åldrande kropp!
MEN mycket av välbefinnandet sitter  nog också i bättre kroppsuppfattning≈inre styrka.
Det där med vikten, rynkorna, missprydande pigmenförändringar i huden, det hopplösa håret som jag sällan är nöjd med...............allt detta får faktiskt mindre betydelse.

Idag blir det en bra dag!



Bästa Vännen Berner Sennen och Labben My Love...........

Idag har jag tänkt så mycket på Fanny sedan jag sett ett program om hundar, två arbetande Berner Sennen som drog en mjölkkärra........OH, vilken underbar hundras, vacker, robust och trogen!
Jag blir så uppfylld av längtan och förväntningar!!  Så ofantligt roligt det ska bli att igen få en valp, en svart labrador som jag ska lägga ned mycket tid på. Träna, fostra och njuta av för att få en ny kamrat och familjemedlem.

Mera kor..........

Nyttan med kon  delar av en underbar uppsats skriven av elev på mellanstadiet.

Kon är ett husdjur.....men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, den kommer in till staden, men bara när den ska dö.
Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor. Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan
På främsta sidan sitter huvudet...Och det är för att hornen ska ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara en prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.
Den nedersat sidan är den viktigast för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna rinner mjölken ut. När det åskar blir mjölken sur...men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har fyra ben...Dom kallas ko-ben. Dom kan också användas för att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det så äter den två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När korn är dålig i magen blir det ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte lärt mig ännu.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur.
Och därför gillar jag kon väldigt mycket

Septembersöndag.........

Idag har jag pratat med en fårexpert på Grans och fått veta att om man ska ha sommarfår så måste man ha minst 3-4 stycken så att de inte blir deprimerade av ensamhet. Jag vill planera en sommar i Örträsk med leasingfår........är det barar en önskedröm eller kan det bli verklighet?
Det ligger nog närmare verkligheten att jag får en sommar med leasinghönor!
Nu skiner solen och jag har lyckats få ihop en stor hög med ris, har sågat ned 2 rosentry, Elsy har trimmat mina vinbärsbuskar och jag tror att jag ska såga ned busken vid trappen också.....och köra bort det  till Bredviksberget  någon lämplig måndagkväll.

Kossan........

....är ett djur i en högre klass! Jag har alltid önskat att jag skulle kunna ha en svart-vit fjällko.............

MERABS SKÖNHET
Det ska du veta att allting skapat är outgrundligt. Alla hava enahanda ande, men märkvärdigast är ändå korna. Inga andra levande varelser är så oppfyllda av ande och liv, juvret som dignar av saven och fruktbarheten, och buken deras som rymmer fyra magar och inni alla fyra är det livet, och ögonen deras som förstår och förlåter meste allt och skinnet som dallrar av glädjen.
Korna, dem hava blivit beklädda med andekraft.
TORGNY LINDGREN

Hösttankar

Sommaren är nu definitivt slut och mycket till sommar blev det inte i norr.........första året på mycket länge som jag inte badat i havet en enda gång!
Nu går jag in i sista varvet av mitt yrkesverksamma liv och det är inte utan att det smärtar.
Min nya plan, som ska ta fart hösten-09  har namnet Labrador Retriver.
Jag längtar så efter att återigen få bli hundägare. Saknar min Berner Sennen Fanny och skulle gäran vilja ha en ny Berner men jag har nu beslutat mig för en labb............ju mer jag tänker på det, ju fler minnen dyker upp från tiden med Lubben My Love, svart Labrador, mammas pojke och kamrat. Han var helt underbar (jag har nästan glömt bort de tillfällen då han "parfyrmerade sig" i surströmmingsrester eller på fisketuren då han lyckades sätta i sig en sur gammal gädda  och fick en riktigt dålig mage........)
Jag säger då bara det HUND SKA JAG HA.

RSS 2.0