Torsdag 28/5

I natt vaknade jag flera gånger av ett sjuhelsikis blåsväril. Hade fönstret i sovrummet lite på glänt och det bara tjöt i den lilla springa som var öppen.
Dagen har gått i stillsamhetens tecken, inget väder att lockas ut av!
Ikväll ska jag åka till Skellefteå på årsmöte i Brf Klippen.
 
Jag är mest nyfiken på att få förteckning över de delägare som jag delar stuga 6A med. Kan vara bra att veta om man ska byta vecka någon gång.
I år åker  nog jag och Nisse  dit v33 inte för att fjällvandra utan för att mysa, promenera och kanske träna lite spår  (om man nu gillar det när man är ca 4mån??)
Gun och Lars ska vara där v36.

Valpen 3v

I torsdags träffade jag valparna och det är nu klart att det blir en av de svarta hanarna.
Kennelnamnet är inte bestämt, men det gör ju inte så mycket för detta är Nils August Rehnman, Nisse Pisse Päronpung!!

Lite kort om morbror Matte och tant Asta

Jo, du förstå att nog var he ett arbet att få tag i nya fönster till Sörgidsjö.
När jag var ca 11år så hade jag väl sprungit för fort däri backen ner från mormor (eller var det däri berge?) och föll så illa så jag slog upp ett präktigt sår på vä knä, om det hade varit idag så hade det nog blivit sytt, men då ca 1955 då trädde morbror Matte in och helt resolut  satte upp mig på bordet och tejpade ihop såret. Idag har jag ett snyggt ärr som minne.
Efter besöket i Gideå kom vi fram till Sundhems äldreboende i Domsjö.
Det var en solig och skön dag och vi hade parkerat bilen på personalparkering. En äldre man kom ifatt oss och började berätta om att han varit och köpt lite gott.....att han fått blodtransfusion.....mm  det skulle ha kunnat bli ett långt samtal....
men vi var ju på väg till tant Asta där också Ulla väntade.med smörgåstårta.
Asta Jonsson 92år med värkbruten kropp men med pliriga ögon och samma gamla goda värme omkring sig.
Hon är dotter till Ida och Johan Karlsson   Ida var en syster till mammas pappa och Asta och mamma växte upp på samma gård, Däri-Jan´Karls. Inte undra på att de stod varandra så nära.
Sofia har så fina minnen av när hon och mormor klädde sig till Påskkärringar och gick till Asta.
Händelsen när mamma (på ålderns höst) körde bil till Asta och råkades köra i diket på vägen upp till Asta, det är de sega damernas revansch, för då kom Asta ned med spaden och vi tog oss upp!!


Bokar tid för besök hos Silverstjärnans Kennel

Nu är det snart dax!!
Idag ska jag boka in en lämplig tid med Gunnel  http://web.telia.com/~u91131360/   för att komma och titta på valparna.
Jag har nog utgått från att jag har första tjing, så att jag får bestämma vem av pojkarna som ska bli min.

Hemma efter en minnesrik helg

Ohh så roligt vi har haft!!! Jag känner mig så varm i hjärtat!!
Åkte 08.00 från Piteå mot Ö-vik, lyckades köra lite fel innan vi var i Gideå hos morbror Matte. Men så var det dess då roligare att vara framme och få träffa morbrorn som ska fylla 91år i höst. Där fikade vi och pratade.
Morbror Matte hade så mycket att berätta. Nog har ju åren satt sina spår men han är fortfarande så där tjyvrolig som han alltid varit.
Efter besöket åkte vi vidare till Ö-vik/Domsjö där vi också lyckades komma lite vilse men vi träffade på en trevlig ung man som  var så¨gullig så han körde före och guidade oss till Sundhem där Tant Asta som nyss fyllt 92år, och Ulla (min tremänning) väntade på oss med smörgåstårta. Lilla vackra tant Asta var glad att få besök men sa: Men jag vet ju inte vem du är. 
Efter ca 1tim då var besöket över för tant Asta måste få vila sin värkbrutna kropp

(paparazzi-Sofias foton från Gideå och Sundhem har jag inte fått ännu)

Dax att åka till Christine och Rolf i Näset.
Vi gjorde en kort shoppingrunda i Ö-viks centrum och åkte så iväg , svängde av mot Faresta men, gissa vad!!,(hihihi)  vi lyckades köra för långt så jag fick ringa Christine för guidning innan vi hittade igen Näset
Vi blev bjudna på jättegod middag tillsammans med Christine&Rolf, David&Susanne och Anna&Viktor (som planerar sitt bröllop 1aug)
Uppfylld av varm släktgemenskap åkte vi till Örträsk, framme 22.00 då var det bara God-Natt-Å-Sov-Gott för Sofia skulle hämtas 06.45  till Emmas möhippa.
Lördagen blev en toppendag. Jag krattade och fixade på Smedsbacken solade en stund och 17.00 var det middag tillsammans med möhippegänget och John Albertsson(min fjärdmänning) och Susanne Persson(min tremänning). Ungdomarna for sedan till Malmby och jag och John följde med till Susanne för att se Eurovision Song Contest. Men efter att ha sett 9 bidrag då gick jag hem för att sova.
Söndag vid lunchtid låg vi på Guns gräsmatta, Gun och jag, Sofia, Agnes, Lina Astergren och pratade om nästa gång vi ska träffas, hur vi ska vara förberedda och uppföra oss den 6 juni då Emma och Fredrik vigs i Örträsk kyrka, allt i regi av Gun.

Idag vaknade jag onödigt tidigt,  pigg som lärkan, och har bestämt mig för att detta blir en höjdardag.

Gamla släktingar

På fredag ska jag och Sofia göra en resa till Gideå för att besöka morbror Mauritz 91år, min favoritmorbror!
Igår pratade jag med tant Asta, mammas kusin som år 92 år och bor på äldreboende i Ö-vik, men hon kunde inte komma ihåg vad det hette så jag ringde till Ulla (min tremänning) för att få besked.
Så kul att pratas vid för det är ju inte ofta som vi träffs nu för tiden. Ulla  berättade att Anders nu är ambassadör i Uganda, alltså åter i Afrika där han varit så många år tidigare.

Sofia har så starka barndomsminnen av både morbror Matte och tant Asta och det försår jag för båda har den där fantastiska Utifälla-humorn. Även om åren har satt sina spår  hos gamlingarna så tror jag säkert att vi får en minnesrik släkt-mötes-resa på fredag för jag ska ju få träffa Christine och hennes familj också, det ser jag fram emot!

Fram på fredagskvällen åker vi upp till Örträsk för Sofia ska vara med på Emmas möhippa på lördag.
Åter till Piteå på söndag.

Regn-grått-åska-sol....

Idag har det varit minst sagt omväxlande!
Jag har knogat på med utejobb mellan skurarna. Krattat, spadat, klippt grenar, rensat bland jordgubbsplantorna,.
Vid 17-tiden dundrade ett åskväder förbi och med åskan kom lite varmare vindar in över Andgatan.
Mellan varven har jag vilat, ätit fisk med senapssås och kapris (gud i himmelen så vansinnigt gott!!), fikat och suttit en stund i soffan med min stickning....jag börjar kanske utveckla en ADHD har hopplöst svårt för att inte göra något alls!!
Sofia har retat mig med att jag städar för mycket!!??
Men snart blir det annat ljud i skällan......då ska här inte städas i onödan.....nej, bara leka, träna och gossa.

Mio har fått sina valpar

På valborgsmässoafton, under gråt, tandagnisslan och stor dramatik förlöstes hon med akut kejsarsnitt. Hon hade 11 valpar men bara 5 räddades till livet. 2 tikar och 3 hanar.
Mio är en duktig mamma och mår bra trots omständigheterna och valparna äter och ökar i vikt.
Nu ser jag fram emot att få åka på besök v21 för att se vem av pojkarna som kommer att välja mig!!
Det är 1 brun och 2 svarta killar.
Jag är lite sugen på en brun, men men...................vackert svart är ju inte dumt!

Sköna maj välkommen

I går var jag på uppvaktning hos Jan som fyllde 60år.
Monica bjöd på buffé med allt från snittar, ostpaj, kakor och tårtor till vin, wiskey och cognac.
Jag var (nykter) chaufför under kvällen.

Dagen började med morgonfika och gammal Åsa-Nisse-film!!??!!  Fy tjyvens  vilka roliga uttryck han har!

Sedan har jag provat en klänning som jag en gång köpte i Grekland. Har tänkt ha den på Emma och Fredriks bröllop i juni.Tycker mycket om den klänningen men den är ärmlös och jag behöver schal eller bolero för att dölja mina skrövliga överarmar. Håller på att sy en bolero,  tveksamt om det verkligen passar??

NU undrar jag om inte valparna är födda, de skulle ju komma i v18!

RSS 2.0