Måndagstankar

Igår gick jag ned i varv så till den milda grad!!
Skyller på survädret.
Jag tycker inte om det beckmörker som lägger sig som en surfilt över tillvaron när det är grått, vått och doften av förruttnelse som slår emot en.
NEJ nu ska snön komma och lägga sitt vackra täcke över lövet som jag inte krattat upp, kvistar som jag inte kört bort, allt hundbajs som jag lagt i kallkomposten!




Lite Nisse-aktuellt:     Koppelträningen går framåt. Han är betydligt lättsammare att gå med, drar inte hela tiden!
Men nog har vi en hel del träning kvar.  Han har nu snart lyckats tugga av benen på en liten nalle som han fick pris på valpträffen. 
Nu är han så stor så jag orkar inte lyfta honom. Jag ska ta en sväng förbi Djurkliniken och väga honom. Skulle gissa att han ligger på 25-27kg vid det här laget.


Ibland så går det upp och ibland så går det ner...

Idag var det ner!!
Jag höll på med att ta hand om tvätten i källaren, var väl upptagen med det en stund OCH när jag kom upp så hade Nisse avverkat en stor blomma som jag vårdat och glatt mig åt   En gammal blomma med kultstatus  (synd Sofia att du inte tog den!!)

Då blev jag så gud f-b, grrrr, "din dumma kalv", är du helt bombad  osv   Trätte och fyade och gjorde allt det där som man INTE ska. Nisse han blev alldeles förtvivlad och fattade inte ett smack.

Jag ställde upp den sargade blomman på bordet, gick ner i källaren igen djupandades samtidigt som jag fortsatte med min tvätt

Nu har jag återfått mitt förstånd. Tack för det.

Konsten att spåra upp en älgklöv...

Idag har vi haft en höjdardag, Nisse och jag!
På valpkursavslutet har vi varit uppe på Råbergssspåret och fått träna att spåra.
När det var Nisses tur veka han av direkt där första avtrampet var och följde nyfiket det nya spåret. Inte bara nyfiket utan också med viss förskräckelse..........halsen blev lång,lång,  bakbenen stod kvar...........fy så läskigt.....men han lyckades följa spåret fram tilll ålgklöven.....ujujuj så konstigt det såg ut (bära hem en älg???)  men med lite lek och lockelse så tog han den.
När han sedan bar fram den till lägret, det var helt fantastiskt för oss båda!!!
En stolt labrador som levererar OHHH så snyggt!!!!
Han kan, min lilla tjurskalliga, envisa kille!

Det här är nått för oss, det ska vi satsa stenhårt på.

Jobba, jobba jobba......det är en glädje i att arbeta!!!

Jag har också träffat Nisse morbror Jago så nu har jag sett hur Nisse kommer att se ut när han växt till sig.
EN STOR OCH VACKER LABRADOR.

Jag är bra lycklig jag!!

Så var det fredag

Igår var det födelsedag, uppvaktning och gofika hos Sofia MYCKET MYSIGT
Faster Sofias Viktor som är 3år undrade: ÄR DET BARA STORA BARN SOM BOR HÄR, INGA VUXNA?? 
Stora barn=ungdomar..........visst är det klokt tänkt!!

Idag har det varit powerwalk med Nisse, inget lallande och småprat utan rakt på bara. Jag tror att han börjar förstå.
Nere på Norrstrand stötte vi på en igelkott som med raska steg var på väg mot lilla skogen. När Nisse närmade sig honom så blev det ju tvärstopp. Vi stod länge och skulle vänta ut honom, under tiden la jag lite hundgodis framför honom och det började han efter en stund att knapra på.
Igelkottarna behöver ju äta upp sig ordentligt och sedan klara av att göra sig ett bo för vintern så att de har en chans att överleva. Igår kväll såg jag ett naturprogram om igelkottar på Gotland. Konstaterades att av årsbarnen är det bara 8 av 10 som överlever vintern därför att de inte ätit tillräckligt och kan sedan inte bygga sig bon så att de klarar vinterdvalen.
Under de senaste åren har antalet igelkottar härikring ökat mycket.

Ikväll blir det IdolTOVE för hela slanten. Jag tycker att hon är en alldeles enastående 16åring. Vilken röst och vilken energi!!

Jag har målat lite idag igen. Tycker att det är ett rätt så hopplöst projekt och TRÅKIGT. Undrar om det blir roligare på nästa varv??


Måndag 12 oktober

Min älskling (??) han hade i morse satt igång att jobba på ett gammalt "gnagställ"  så nu måste jag börja fundera på hur jag ska återställa väggen/våtrumstapeten bakom toalettstolen??
Förrut var det bara lite smågnag, nu fick han loss en stor bit......ajajaj

Nu ska jag göra mig en havregrynsgröt, hoppas att den ger mig lite energi för annars blir det nog en sådan dag då inte särskilt mycket blir uträttat??

* AutoCar ska ringa idag, om de fått ABS-givaren till Sofias Ford så ska jag åka dit och få den monterad. Sofia jobbar idag.

* Valpkurs i kväll.

* Jag kanske målar lite på mitt "måla-taket-i -duschrummet"-projekt. Det går inte att göra så mycket i taget för dels luktar det starkt och dels är det ju en alldeles hopplös ställning, armar-uppåt-sträck+nackböjning...........MEN en vacker dag kommer det att bli jättebra!


Jag tror att Dimma älskar Nisse...


Han älskar definitivt henne. 


Oj, jag får ont i mina armar.........

.....för nu har vi åkt på ett bakslag!! Lördag-söndag-morgonpromenad utan att Nisse brydde sig ett enda dugg om mig.......grrrr
TJOOHOO kom igen här ska fångas löv!
Jag pratade vänligt, tog i med argaste rösten, godis, spelade clown för att fånga hans intresse....men han sket i allt!
Med Nisse-skallen full av ADHD upprymd av virvlande löv och näsan helt fokuserad på att hitta nått ätbart, så stretade vi oss fram. DET VAR INTE MYCKET LOVE IDAG, vill jag lova!
NÄÄ, idag är Nisse en stark, envis, hopplös,larvig tjurskalle.

Måste nog köpa nytt halsband. Fanny-halsbandet ett halvstryp funkar nog inte så bra?

MEN nu sover han efter att ha släpat omkring sin filt en stund och äntligen hittat den där rätta sovställningen

Nu längtar jag efter snö!!! för när naturen stillat sig, snötäcket lagt sig över både löv och ev gobitar i diket kommer säkert också Nisse-skallen att kylas ner lite. Kanske?

RSS 2.0