Ny teknik..

Ojojoj så frustrerad jag blir på teknikutrustning som jag inte förstår mig på!!!
För att kunna föra över bilder från mobilen till datorn måste jag installera ett program från Samsung men för att datorn ska klara det så måste jag installera någon drivrutin som saknas på nya datorn.....hmmm moment 22??

Jag blir galen.....grr

Men jag får trösta mig med att de kort jag tagit med nya mobilen blev si så där eftersom jag inte lyckats ställa in kameran för de motiv jag ville föreviga............?

Nu ska jag se om jag kan bli tillräckligt intresserad av att få ordning på bildöverföring!!??

Hembygdsfest i Örträsk och släktforskning..

18/7 var jag på Hembygdsfesten i Örträsk, en trevlig dag.
Jag måste säga att jag imponeras av den lilla byns alla talanger, sångkören och amatörteatergrupp!! I en by där det snart bara är gamlingar kvar finns alltså fortfarande  lusten till att "sjong, lek å göra sä till" levande.
Det är lika roligt varje gång jag träffar gamla kompisar och allt annat folk som kommer till byn under sommaren.
MEN det finns ett STORT MEN.....varför kommer också all denna knott till byn?........herre min skapare så knottbiten jag blivit och de har en förkärlek för den tunna huden bakom öronen, så nu är jag knottrig:) och sönderkliad!

Nu har jag hittat en gammal skrift som legat orörd i alla år tills jag i midsommar vände upp första sidan och då visar det sig att den som ägt boken är min farfars,farfars far...hur magiskt som helst!! Nils Renmans hustru Christina Olofsdotter har skrivit sin namnteckning på sista sidan så det är säkerställt att det är Nils namnteckning och hans notering som finns där
Gud låt mig denna bok rätt förstå, så att jag genom döden till livet får gå.

Barnen i soldattorpet Rote 100 i Renbergsvattnet måste ha fått en fostran i Herrans tukt och förmaning för Nils förde vidare predikantandan till sin son Jakob Nilsson Renman som blev en fruktad(?) byapredikant. När han kom med "Knöppeboka"=Den fallna människans salighetsordning och sitt psalmodikon då var det bara för folket i Gäddträsk att rätta sig efter hans förhållningsorder!
Då gällde kyrkans och prästernas diktatur!


RSS 2.0