Idag är det TOPPEN

Resultat av röntgen på Nisses höfter och armbågar

HD grad A
ED ua (o)

Känner mig så glad över att veta att han är väl sammansatt och inte behöver riskera värk och tidig förslitning av höfter och leder.

Snart får vi börja våra långa vandringar på isen för i morse såg jag att kommunen börjat köra upp isbanan och sparkåkarna har redan varit ute.
Vi försökte gå ut på isen men vid strandkanten var det SÅÅÅ halt där vattnet trängt upp, så jag vågade mig inte ut.
Men snart!!!!

Nisse min älskling, då får du ruscha genom snön och får utlopp för all din glädjeenergi:)

16 november -8 och sol...en gnistrande dag

Mitt trapp-projekt går framåt. Inte fort men framåt!
Laserat längst ner i trappen, inne på andra varvet då jag upptäcker att det på några ställen fastnat hundhår!! Att skrapa bort hundhåren är inte att tänka på så jag låter dem vara kvar som en extra toushe:)
Blev trots hundhåren riktigt munter när jag upptäckte att den nya lasyren är mer lättstruken och penseldragen flyter ihop så fint. Med den muntra känslan gav jag mig på att också stryka valnötslasyr på listerna i öppningen till gillestugan ...jädrans va snyggt det blev!!!

Jag har också sökt fram ett stort gammalt paraply, inköpt någon gång på 70-talet. Det är inte ett paraply vilket som helst utan det är tillverkat i trä och lackat papper dekorerat med kinesiska drakar....urläckert skulle man kunna säga. Nu har jag funderat i några timmar på hur jag ska  tillverka en fästanordning, såga av paraplyskaftet och sedan fästa upp det, utspänt på väggen. Fästanordningen gör jag i trä, målar den med min ädellasyr (hihihi) och skruvar fast det på väggen.  Bakom paraplyet ska jag sätta lämplig belysning......ohh la la!!

Oj va påhittig jag är idag:)

Måndagstankar 8 november 2010

Funderar, målar lite och funderar, ätit lunch och funderat, promenerat med Nisse och funderat........ 
Har mitt trapp-projekt som utmaning!
Nu har jag målat under trappen, skruvat ner stora delar av trappräcket och ledstången, slipat lite men kan inte komma på en genial lösning på hur jag ska ställa det för mig när jag ska slipa "pinnarna" i trappräcket .....hmm.. 1 och 1 eller ska jag försöka mig på att fästa ihop några i taget?? De behöver slipas riktigt ordentligt så att lasyren fäster.
Har bestämt mig för att det blir valnötslasyr. Ska det bli snyggt eller kommer skavankerna bara att synas mer?? Ja, man jett ju prooov:)

Idag blev det fart på skrivaren igen. Efter att jag bytt färgpatron stod den bara där som om den vore död. Provade att hitta lösningen via HP.s hemsida men icke!
Fick rådet av HP Kundsupport att göra den strömlös minst 30min och se det var just vad den behövde!!!

På mitt köksbord ligger Hundra år av ensamhet, Gabriel Garcia Marquez höjdarroman. Ska nu läsa den en gång till och njuta av hans svulstiga berättelse om byn som doftar surt av döda krabbor och människorna, alla mer eller mindre galna.

Om jag inte snart sätter igång och slipar ja då blir jag med all sannorlikhet fast i boken..............
så är det med mig:)


RSS 2.0