Sista dagen i augusti 2009

Min sommar har verkligen varit innehållsrik och mesta tiden har gått åt till "småbarnsbestyr"
En helt fantastiskt trevlig sommar alltså! 

Nu är Nisse rumsren, resvan, trevlig inomhus och hundvan. Han är mycket duktig på HIT, lätt att få med sig även om han roar sig för fullt med andra hundar. 
Hoppas på att Norrlabben ska ha valpkurs i höst  för det skulle vara kul för Nisse att få känna att han kan bli duktigare, lydigare och fortfarande vara lekfull!!!! För att inte tala om hur trevligt det skulle vara för mig att känna att JAG kan bli duktigare!!!

Nästkommande vecka ska vi åka till Örträsk och höstrusta lite.

Sedan blir det utställning 12 sept.




PRO

Ja, jag säger då bara det   vilken överraskande spänstig förening jag nu blivit medlem i.
PRO  Pensionärernas Riksorganisation har en jättetrevlig tidning och en facebook för medlemmar, pensionatet.pro.se som säkert blir användbar, kommer till nytta,  när det gäller att hitta vänner på nätet
GU VA HÄFTIGT!!

Lördag 22/8

Det är helt fantastiskt att nästan dag för dag se hur Nisse utvecklas.
Han är nu snart 4mån, stor och vacker och så underbar att vara med!
Igår gjorde jag kort visit på gamla jobbet för Nisse-visning. Det var så roligt att träffa mina kamrater utan att prata ett enda ord om arbetsmarknadspolitisk åtgärd :)

Nu är jag lite i valet och kvalet, hur ska jag göra?? låta honom få ligga i soffan eller inte??
Han har hittills inte inbjudits till att gå upp i soffan men så plötsligt i går morse undrade jag var Nissen hade tagit vägen och då LÅG HAN I SOFFAN.....jag körde genast ned honom (även om han hade gjort sig 100kg tung)
Samtidigt som jag vill vara konsekvent och absolut inte ha honom uppe i sängen eller soffan så flyger en tanke/känsla genom mig...varför ska jag nu vara så rabiat och inte låta honom mysa och ha det skönt???

Jag får jobba mer med mig själv tror jag.

Lubben (labrador 1977-1987) fick ligga i sängen och det var SÅ mysigt / SÅ vedervärdigt sandigt hundhårigt.

Fanny (berner sennen 1998-2007)  hon ville aldrig ligga i sängen även om jag någon kall/fuktig övernattning  på Smedsbacken i Örträsk krusade och bad henne komma och ligga i sängen för att ge mig lite extra värme. Hon ställde inte upp på det, blev mest förnärmad.

Nu gäller det att bestämma sig och det är NU!! ojojoj så svårt!!!


En vecka i Klippen

Nu har vi haft fjällsemester, Nisse och jag och varit i den fantastiskt fina stugan i Klippen
En underbar vecka med sol och regn varje dag! Nisse installerade sig snabbt i stugan, uppförde sig så bra, inget gnagande på inredningen men i ett obevakat ögonblick så fick han fatt på Fjällguiden. Det var inte bra så jag lappade och lagade så gott det gick.
Han sov i köket, bäddade och drog omkring med den filt som vi hade med Sov sedan utfläkt och totalt avslappnad!
Vi promenerade mycket och roligast av allt var det nere vid Märkesforsen för där badades, snusades och ruchades det  slut på alla valpkrafter.
Nisse lärde sig snabbt känna igen bruset från forsen så när vi promenerade efter vägen och kom i jämnhöjd med ett av fallen så fick jag passa honom extra noga. Han har fortfarande så dåligt omdöme så han skulle ju ha klivit rakt ut, utan att förstå att det är en mycket brant slänt ner till vattnet!
Jag njöt av utsikten mot Artfjälletoch satt länge på den bänk som någon så klokt satt dit, vid den lilla avan där småfisk sprätte omkring. Nisse sket väl i utsikten han hade fullt upp med att bada
Det var mycket folk i stugorna, trevliga människor som berättade både om kantarellerna och öringarna.....men för mig var nu detta en Nisse-vecka och en 15v-valp han har ännu inte fått lära sig tjusningen med att fiska!!! Det skulle nog ha varit mer cirkus än god fisketur om jag hade trott att det skulle gå att ha honom med.

En vecka i Örträsk

Nu är vi hemma i Piteå efter en vecka i Örträsk och friheten på Smedsbacken
Jag tror att miljöombytet gjorde Nisse gott!! Han kunde svansa omkring på gården, ha det lite lugnt och skönt, utan mina ständiga förmaningar om vad man får och inte får göra när man är en liten valp.Här står han vid Fannys minnesplats under Örträskrosen där hon så ofta låg.  Oooohhhh så lätt han är att vara med.!!! Vi gick promenader ner mot sjön och upp mot GaffelbergetNisse svalkade sig i vattentunnan vid trappen så gott det nu gick....en slurk vatten och doppa framtassarna...
Nu laddar vi för resan till Klippen. Då blir det andra bullar för då ska jag se om jag har bättre tur med kantarellsökningen!!
Jag tror att jag kan lära Nisse att söka kantarellerna.
Han är redan en smultronhund och i viss mån hallonhund, men tycker ju att det är jag som ska plocka och bjuda honom
Nils August Rehnman 14v  och 15kg (bara muskler!!) 

RSS 2.0