Smarta flickor

Hörde i nyheterna i morse att man fortsätter konstatera att flickor presterar bättre än pojkar på gymnasiet förutom i ämnet idrott där pojkar får högre betyg, och nu undrar man hur det kan komma sig??
Jag vet varför!!
Större delen Flickor mognar tidigare och tar därmed större ansvar, utvecklar sin sociala kompetens ser de större sammanhangen.
Större delen Pojkar "leker" mycket längre, kan leva ganska ansvarslöst  och tar längre tid på sig att mogna.
Därför får flickor i snitt 10% bättre betyg från gymnasiet och tar attraktiva platser på högskolan.
MEN sedan händer det något.
Makt och karriär erövras av pojkarna när de mognat till män, flickorna "planar ut" och fördjupar sin EQ vilket behövs inför familjebildningen
Flickor bli mammor, hustrur under de fertila åren, men sedan lägger de in en ny växel och går återigen om männen som brännt sitt ljus i båda ändarna för att kämpa sig fram i sin karriär!!??!!

En mycket söt, välklädd, tandlös gammal man
Flickor blir tanter som i snitt lever ca10 år längre än sina män. Flickorna har då samlat all sin erfarenhet i frontalloben och som visa tanter är de till stor nytta för barnbarn, står i vägen i matkassan, stannar mitt i gatan för att prata med varandra, försitter inte sin tid vid TV-idrotten, nej nog finns det alltid något att sätta händerna i

En mycket söt,proper gammal tant vid sin vävstol
SÅ ÄR DET, men jag håller det väl för mig själv. Ska inte ta jobbet av forskarna som nog behöver jobba många år till för att göra många  vetenskapliga studier och få svar på frågan varför flickor är så smarta.

Vårbruket börjar så smått

I helgen har jag klippt ned en kaprifol som under de senaste åren sett ut mest som ett skatbo med blomstring i toppen! Grenarna sträckte sig upp mot taket och började krypa in på olämpliga ställen. Det kändes lite motbjudande för den hade börjat knoppas, men nu är det gjort!
Kom igen nu, kaprifolen, ta nya tag!
Nu ska jag ut och kraffsa lite i de rabatter som hunnit bli snöfria.

Jag satt igår på altantrappen och resonerade med mig själv om att byta ut trappbrädorna och hur enkelt det är?
MEN det gäller att sätta igång!!
Tänk om jag skulle ta och åka och köpa tryckinpregnerat? Ska be att få det färdigsågat i passande längder för då blir det lätt som en plätt
Yes, yes Britt nu har du snart triggat igång dig!

Hej-å-hå!!
Jag lär inte få några problem med att hålla igång idag

Life is a box of chocolate...

Det blir nog en höjdardag idag!

Igår träffade jag en gammal kollega som jag alltid satt väldigt högt pga hans klokskap. Han frågade hur det känns att vara Friherrinna........det uttrycket har jag inte hört förr men jag har nu smakat på det och bestämt mig för att det smakar GOTT.

Oj,oj,oj ...

upptäckt att det droppar lite vatten från fjärrvärmeanläggningen (någonstans. Ser ut som att det kan komma från någon av kopplingarna (då är det nog bara en packning som torkat) eller om det är från värmeelementet (då blir jag ängslig)
Ska ringa på måndag och få tag i någon som kan kolla och åtgärda.

På morgonpromenaden blåste det riktigt kalla vindar och igår snöade det!!
Kom sol, kom sol och låt våren få göra sitt intåg!!

Solstolen gick åt fanders igår...

fästen i plast har väl åldrats och torkat så bäst vad det var så gav den vika! Som tur var blev det ingen skada på den som för stunden satt i stolen! Idag ska jag köpa en ny.
*  Jag undrar hur det ska gå för mig??  som går fram så hårt i lådor med minnen och "bra-att-ha-saker" för här ryker nu   till och med min räknesticka från 60-talet!?!
*  Jag har lärt mig ett nytt ord idag, blasfemisk=hädisk. Kan det vara bra att kunna?
*  Jag pratade med labradoruppfödaren igår. Mio min Mio är stor och mår bra. Jag ska hälsa på när valparna är ca 3 veckor alltså i början maj-09
* Jag mår så bra idag!

* 14 april 2009 * Varmt i hjärtat

och varmt i själen, dessutom skiner solen så underbart och tär på det väldiga snötäcke som fortfarande envisas med att ligga kvar. Nu längtar jag faktiskt efter "vårbruket" och den omisskännliga doften av jord och spirande grönska.

Idag ska jag köra iväg med kläder till Kupan, det blir några säckar!
Jag ska högtidligen skiljas från en grön/vit parkas som följt med mig i säkert 50år. Det är på gränsen till pinsamt !!!
MEN den får inte Kupan, jag ska låta den "nedstiga i det brinnande helvetet"=soporna.

Annadag Påsk, du sköna dag och dikt av Kent Andersson

Jag ska ge mig själv en dag
du min tanke får ströva fritt.
En dag då jag tar mitt första steg
och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum
och resa mig upp och stå
på golvet en stund, och fråga mig själv
åt vilket håll jag vill gå.

Ett steg i sänder!
Och sedan ett steg till!
Det blir lustigt att se vad som händer
när man går åt det håll som man s j ä l v vill.

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd
om mitt liv står där utanför.
Och ropar de på mig från alla håll
så svarar jag - Vänta en stund.
Idag vill jag lyda min egen röst
Idag är jag ingens hund.

Ett steg i sänder!
Och sedan ett steg till!
Det blir lustigt att se vad som händer
när man går åt det håll som man själv vill

Påskdagen 12 april 2009

Så härligt skönt att vara hemma i Piteå efter en snabb Påskvisit i Örträsk. Sofia och jag hade bäddat det skönt för oss igår, låg ute och solade, småpratade och hade en jättebra dag som avslutades med våfflor och champagne på Smedsbacken  för Gun, Lars, Agnes,Emma och Fredrik.
Idag ska jag nog lägga mig i solen på min altan efter att ha varit ute på långpromenad.

Skärtorsdag 9 april 2009 kl 10:30

Nu har jag tömt mitt arbetsrum på AF Piteå.
Den svarta elefanten som jag en gång fick av morbror Nestor för säkert 40 år sedan, den har alltid följt och vaktat mig på mitt arbete.
Under ett år hade den ett särskilt viktigt uppdrag. När vi i arbetslaget jobbade med anmälan till vägledningsgrupper och andra gruppaktiviteter så valde vi att lägga 1:a AIS-sida på min bokhylla vaktad av elefanten.
Så nu har han också jobbat färdigt och ska få en bra plats i mitt hem där han kan fortsätta vakta migMIN elefant är svart och har under dessa år stått på sig bra, den enda skadan den fått är att svanstippen lossnat

Söndagstankar

Några minusgarder, solen skiner och jag har köpt tulpaner idag. Härligt!

På södersidans gavel har snön tinat bort och jag har varit ute på krigsstigen mot de små svartmyrorna som brukar hålla till där. Myrrat på ordentligt. De har nämligen hittat en ingång till duschrummet och det måste bli stopp på det.

Dramat kring Öregården fortsätter. Politiskt rävspel eller?? Det kanske är det fattiga Lyckseles sätt att sparar  Öregården är viktigt för Örträsk, där byns starka kvinnor och män, på sin ålders höst, får samlas en stund och få god omvårdnad, i väntan på döden.

Igår träffade jag Klimpen 4år, en fantastiskt vacker labrador som härstammar från Silverstjärnans Kennel i Roknäs. Nu börjar det vara dags att åka dit på besök, träffa uppfödaren och se hur Mio mår, hon som ska få sina valpar i v18!

4 arbetsdagar kvar......måndag=gruppinfo+1 företagsbesök, tisdag=fortsätta sortera och slänga+packa, onsdag=Britt-Marie och jag ska bjuda på avskedsfest på jobbet, torsdag=sista uppdraget blir en gruppinfo....sedan går jag hem!!!

Jag ska nog åka till Örträsk över Påsken.

RSS 2.0