Advent..

Snö, lite regn och sedan lite snö igen. Jag har kämpat en stund med snöskottning men gav upp när jag fått bort det värsta snökladdet som hela tidden "kladdä fast på spadan" usch vad jag blev på dåligt humör och det är ju inte bra en dag som denna, när vi bara ska tända ljus och tindra med ögonen.
Nu ska jag laga middag.....kanske kyckling (som jag egentligen börjar tröttna på )
Jag har slutat äta kött sedan ett halvår tillbaka och har inte riktigt hittat en bra variation på min mat   kyckling - lax - kyckling - lax...till sist blir det inte lockande!

Skråmträskluddan.......

...den är skön den! Jag är riktigt glad över att snön har kommit så att jag får börja använda skorna som jag köpte på Nolia-mässan i sommar.Nu känner jag mig stadig på fötterna även om det är lite halt.

När jag inte är ute i snön så trampar jag på min nya träningsmaskin.
Orbitreck Elit.....riktigt roligt och stärkande för ben/lår.  Men det är rackarn vilken usel kondition jag har??!!

Ålderdomshemmet i Örträsk.....

...som heter Öregården, det vill Lyckseles politiker lägga ned!!!  Fy så sorgligt. Jag känner mig så ledsen över att min hemby, där det idag mest bor gamlingar, inte ska få ha kvar sitt äldreboende. Det  skulle vara lättare att acceptera om det vore så att det saknades underlag, men så är det inte! Tänker mycket på pappa som inte fick plats på Öregården den sista tiden i sitt liv, då hette det att platsen skulle gå till en liten tant från Lycksele och pappa skulle få en plats i Lycksele.?? När det äntligen var klart med platsi Lycksele då var det för sent, döden hade hunnit före. 
När Öregården var "på hemmä"  då bodde farmor och farfar där tillsammans med en massa andra åldrade Örträskare som inte bara behövde ligga och vänta på döden utan var på bena, kunde sitta i sällskapsrummet, gå promenader och umgås i den mån de hade lust med det.......och fabror Viktor gick omkring och sa: Nu skola vi bedja. Det var nog mycket som inte "var bättre förr" men en sak är säker , ålderdomshemmens boendeform hade mer av värdighet över sig.

Söndag 16/11

Idag vaknade jag och överraskade mig själv med att ha sovit till 11.00...underbart!
Utebliven söndags-DN, tråkigt!
Igårkväll var jag, Inga-Lill och Birgitta på Havsbadet, inbjudna av SACO-SSR till föreställningen Stormen, middag och underhållning.
Vi var rörande överens om att Stormen inte alls var någon hit, segt och  lite töntig.  Behållningen bestod av rysk akrobatik, vackert, muskulöst och sensuellt
Underhållning vid middagen levereades av 2 personer som bl.a sjöng Lena PH.s sånger, närmare Lena PH än så kom jag inte!! Jag hade inte läst inbjudan så noggrannt utan trodde faktiskt att hon skulle vara där.....men, men kvällen blev rätt roande ändå....vi pratade mycket!!
Måndag 17/11 ska jag åka till Umeå i tjänsteärende, det blir säkert en bra dag.

Hå-hå-ja-ja........

Torsdag efter jobbet satte jag mig i bilen för att åka hem..DÅ VAR DEN STENDÖD. Inget fel på batteriet, men STENDÖD.
Fick skjuts hem av en arbetskamrat. Rotade fram papper på en BackUp-försäkring som jag har, fick tag i försäkringsbolaget som en bärgare åt mig. Vid 18.30 åkte jag till jobbparkeringen med Forden. Tänkte, i väntan på bargaren, att jag ska nog prova starta Huyndaien  .....OCH DÅ STARTADE DEN, fy så djävla pinsamt!!
Bärgaren kom, jag berättade hur det var. Han satte sig i bilen, startade, den gick igång, skulle starta på nytt DÅ VAR DEN STENDÖD......toppen tänkte jag och så körde han iväg med bilen till Bilhallen.
Idag har jag fått besked, den behöver en ny startmotor.. Där ryker 3000 pengar! Inte alls roligt men nödvändigt.

Oj, oj, oj så fin den är Huyndai i 30, diesel, kombi.......................

Att äga bil.........

har sitt pris!
Nu har jag reparerat min Huyndai för dyra pengar och därmed släppt tanken på att köpa  en ny  Huyndai i 30, diesel Bilhallen lånade mig en i30 den dagen då min Elantra var "inlagd"  och nog var den vass, robust och trevlig att köra alltid!
Försäljningsdrag??  Ja, för jag har ju varit där och svansat omkring den några gånger.....
Mitt nuvarande mantar är : Att köpa ny bil är den sämsta investering man kan göra, så det så!!

Nu är min gamla bil som ny. Inte så värst vass men känns mer robust sedan den fått nya krängningsstag......och idag har jag tankat full tank för 10.78 per liter.....Känner mig faktiskt riktigt nöjd.

Örträsk


Bilder från Örträsk i september 2008

RSS 2.0