Smarta flickor

Hörde i nyheterna i morse att man fortsätter konstatera att flickor presterar bättre än pojkar på gymnasiet förutom i ämnet idrott där pojkar får högre betyg, och nu undrar man hur det kan komma sig??
Jag vet varför!!
Större delen Flickor mognar tidigare och tar därmed större ansvar, utvecklar sin sociala kompetens ser de större sammanhangen.
Större delen Pojkar "leker" mycket längre, kan leva ganska ansvarslöst  och tar längre tid på sig att mogna.
Därför får flickor i snitt 10% bättre betyg från gymnasiet och tar attraktiva platser på högskolan.
MEN sedan händer det något.
Makt och karriär erövras av pojkarna när de mognat till män, flickorna "planar ut" och fördjupar sin EQ vilket behövs inför familjebildningen
Flickor bli mammor, hustrur under de fertila åren, men sedan lägger de in en ny växel och går återigen om männen som brännt sitt ljus i båda ändarna för att kämpa sig fram i sin karriär!!??!!

En mycket söt, välklädd, tandlös gammal man
Flickor blir tanter som i snitt lever ca10 år längre än sina män. Flickorna har då samlat all sin erfarenhet i frontalloben och som visa tanter är de till stor nytta för barnbarn, står i vägen i matkassan, stannar mitt i gatan för att prata med varandra, försitter inte sin tid vid TV-idrotten, nej nog finns det alltid något att sätta händerna i

En mycket söt,proper gammal tant vid sin vävstol
SÅ ÄR DET, men jag håller det väl för mig själv. Ska inte ta jobbet av forskarna som nog behöver jobba många år till för att göra många  vetenskapliga studier och få svar på frågan varför flickor är så smarta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0