Fredag 21/5

Ohhh vad jag känner mig nöjd och belåten med Nisses sårläkning. Nu är vi på 8:de dagen och såret har läkt ihop så fint, inga komplikationer. I morgon är sista dagen av antibiotikakuren.
Det har ju varit en sjuhellsikes varm vecka så nog hade det ju varit skönt för Nisse att få bada....men det hade nog varit dumdristigt att låta honom göra det.
Nej, han har kunnat ligga på trappen (framsidan) där eftermiddagarna varit svala och skönaMellan promenaderna med Nisse har jag jobbat i trädgården så nu är grovjobbet avklarat...lastat om komposten, kärrat ut jorden, sågat ned buskar och krattat, krattat och krattat...och idag körde jag bort allt skräp!

Försökte mig ett tag på att spada bort en spirea som spridit sig ohämmat och fem rosenhallon som är alldeles för stora , men fick ge mig för det är alldeles för slitsamt, man kan ju inte dräpa sig på kuppen??  Har pratat med en maskinfirma som har en liten grävare, han har varit här och titta och ska återkomma med ett pris....om det nu inte kostar skjortan då blir det alltså till att få stå och titta på hur grävmaskinen jobbar och det gillar jag:)

Jag har gjort iordning en planeringslåda med ny jord och där ska jag sätta min potatis, det blir ca 9 plantor precis lagom till mig! Att få ta upp nypotatis är ju en höjdare:)

Åsså har jag ju mitt liljebaggsprojekt förståss..........varje dag krossar jag väl 10-15 st ...undrar hur länge jag måste hålla på med det för att kejsarkronan inte ska bli uppäten? Kanske skulle prova att spruta på lite såpvatten utblandat med rödsprit? men då kanske baggarna bara blir glada, fulla och mer ivriga att para sig??

Att beröras så starkt av en film.....

Igår såg jag filmen om Hachiko, sannsagan om hunden som alltid följde och hämtade sin husse på tågstationen i Tokyo och en dag så kom inte husse.!    Han hade hastigt dött i hjärtinfarkt på sitt jobb. Hachiko klarade inte av att bo med sin familj utan bosatte sig vid tågstationen där han fortsatte att troget vänta i 10år....snyft, snyft......och dog där i fortsatt väntan på att husse skulle komma med 17.00-tåget som han alltid brukade göra...snyft, snyft....
Det går inte ens att skriva om det utan att tårarna kommer.
Jag förundras ändå över vad som gör att jag blir SÅ känslomässigt berörd?..det kanske är så att jag lever mig in i hunden så mycket och hans tankar där han varje dag ligger och väntar?

Hundens kärlek till sin ledare uthärdar det mesta, den kärleken får man inte bara så där utan vidare, den måste man ha gjort sig förtjänt av.

Söndagstankar 9/5

Fin morgonpromenad över ängen in mot stan. Passerade Tages bro och stannade till för att begrunda det trädäck som byggts vid kanalen.
Undras vem som ska stå där? ...det kan väl ändå inte vara meningen att det däcket endast ska komma till användning vid kanalsimmet?? 1g/år på Valborgsmässoafton då de djärvaste simmarna tävlar om att vinna!!
Nej, kanske det blir plats för ett sommarcafé eller ??  Jag ska nog kolla upp det här under sommaren.

Det är verkligen befriande skönt att vara ute tidigt, innan alla hurtbullar kommit igång för då kan Nisse ströva fritt och jag behöver inte vara så på min vakt att han ska skrämma någon hundrädd. Nu på morgonen mötte vi endast företagaren, arbetsnarkomanen som tog sig en rask promenad innan han skulle iväg på jobb i Luleå. Det är klokt av honom att inandas lite frisk luft innan han stänger in sig på mässan!!

Nu kom ett SMS........min roliga vän skickar alltid lägesrapport lördag- och söndagmorgon, ju tidigare dess bättre:)

Hoppas att Sofia haft en höjdarhelg i Stockholm med Lady Gaga och att inte askmolnet vänder mot öster över Arlanda...hon kommer väl hem idag!

Om det inte blir så varmt och skönt idag som det vara igår, då jag mest satt och solade på altanen, då kanske jag ska börja såga ner min doftschersmin (stavas det så??)  Den är som ett stort skatbo!

RSS 2.0