Årets PDOL-helg är över

Piteå Dansar och Ler lockar mig i ett avseende och det är att gå ner och äta street-food-lunch. I år har det blivit Thai-mat. namnam.... Susanne Persson har varit här hela helgen, hon hade fått fribiljetter av Oskar i Hammerfall (en fd mågämne) eftersom jag inte ville gå ut på kvällarna så fick Sofia en biljett.
Nisse-mannen han mognar till både fysiskt och mentalt. Vi tränar följsamhet och promenader på Norrstrandsängarna, det är riktigt roligt att se att han inte flänger iväg efter allt som rör sig, men nog spritter det i kroppen alltid. Jag får vara särskilt uppmärksam på cyklister som passerar genom området. Nisse tror ju att han MÅSTE hälsa på ALLA.
Rumsren??? det är si och så med det och det beror helt och fullt på mig. Jag tror att jag hör honom vid 04.00-tiden men då faller jag oftast tillbaka i sömn, men paltar jag mig iväg ut med honom vid den tiden så slipper han kissa och bajsa inne.
Jag har en bestämd känsla av att jag kommer att få jobba med en tuffing!! Får nog redan nu bli tydligare i tillrättavisningar när det gäller att naffsa efter händerna, de små sylvassa valptänderna skär som rakblad.

Måndag 20 juli

Igår var Nisse och jag till Renbergsvattnet. Bilresan ner till Skellefteå gick bra, jag tror att han sov då, men från Skellefteå till Renbergsvattnet var han uttråkad för han sa uuuul, uuuul. Väl framme var det hur roligt som helst, träffade många nya trevliga människor utanför hembygdsgården. Han kunde vara lös och höll sig för det mesta runt omkring oss och under bordet (där det var svalt)
Vi var också och tittade på soldattorpet på rote 100 där vår anfader Nils Andersson Renman bott. Grunden finns kvar  till det som kan ha varit en liten ladugård. Huset finns kvar men är om- och tillbyggt det är bara uppe på vinden som man kan se stockarna från det ursprungliga huset. Kändes så högtidligt att vandra omkring på tunet, ner mot sjön. Huset har under många år nyttjats som sommarstuga av en familj Hedlund.
Efter besöket i Renbergsvattnet åkte vi till Burträsk Värdshus och åt en sen lunch
Sedan skiljdes vi åt och Nisse och jag åkte hem till Piteå.
Väl hemma då trillade Nisse bara omkull på golvet och sov som en stock.

Fuktig, varm morgon 16/7

Igår utökades träningen med att åka hiss och det gick bara bra. Hos Monica passade Nisse på att kissa på en matta......

Härom dagen uppvaktades vi av en igelkott som kom travande över gården, rakt på mina skor.!! Nisse tog sig en försiktig titt. Vilken orädd liten krabat, igelkotten alltså, verkade som om han ville vakta på sitt revir!!??
Foto: Sofia
Igelkotten kom rakt mot henne där hon låg på marken för att få en närbild......hon fick lov att flytta på sig!!!!

Liten biltur med komplikationer

Vid 17.00-tiden tog jag bilen och Nisse i nya buren på en liten tur........(tur att den var liten!!) Vi åkte bara till båtbryggorna vid Fåröbron där det finns en fin strandkant lämplig för att blöta tassarna. Där mötte vi en man som var ute med sin 5-åriga snälla hanhund så Nisse fick hälsa.
Nåja, när det var dags att åka hem satte jag in Nisse i buren och slog igen backluckan.........NEJ, NEJ jag hade inte bara satt Nisse i skuffen utan också bilnyckeln.........
Mannen med hunden bodde i närheten och han lånade mig en cykel. Fort som sjutton cyklade jag hem efter extranyckel. Då var det tacksamt att jag hade garaget öppet för självklart så var också husnyckeln inlåst i bilen!!
Lånecykeln, en Skeppshult 6-växlad med fotbroms, satte nytt rekord på sträckan för just då började det regna!!!

Nisse, min duktiga pojke, han satt snällt och väntade....kanske hade han gråtit en skvätt också!!!???


************************************************************************************************************
Nisse med kullsyskon.
Hane 1 = Nils August Rehnman  idag 35cm hög  10,2kg
.


YES,YES,YES tur som en tok............

Idag hittade jag en hundbur på Blocket, en familj i Öjebyn sålde sin Dogman  Åkte dit och provade, passade perfekt eftersom den hade ingång från båda gavelsidorna.  By the way...den familjen har det vackraste hus jag sett, ser ut som om det vore ett gammalt hus byggt i natursten  men nybyggt...herre gud så vackert....nåja jag fick tag i en hundbur, det var ju mitt ärende.
Nu har jag arrangerat en mycket fin reskupé för Nisse, hoppas att han är lika förtjust! eller så får jag väl tala om det för honom!!!
Jag ser fram emot att resa till Renbergsvattnet 19/7 och träffa Gun, Kerstin, Roger, Marianne, Ture, Göran och våra guider Nils och Bo. Vi ska åka runt och titta på de gamla soldatrtorpen särskilt viktigt är ju Renmanstorpet. Stommen finns kvar men det är utbyggt till sommarstuga.
När Nisse har visat att han klarar av bilresor och nya upplevelser då ska jag åka till Örträsk och kanske hinna vara där en vecka inna vi i augusti åker till Klippen.
Jag är mycket nyfiken på att få se hur Gun och Lars har jobbat vid stugan i Sandsjön. Tänk att få bada på playan, Sandsjöplayan i sommar!!!!  det längtar jag verkligen efter....det blir säkert en höjdare för Nisse också!

Bilder: Ja, men jag har inte lyckats föra in dem till datorn från min mobil.......friherrinnan har inte digitalkamera!!??!!

Tråcklat med hundbur...

Min bekant Lotta har en hundbur som nu inte passar till deras nya bil, igår provade vi den i min bil, men nej den rymdes inte. På morgonen plockade jag bort balken bakom baksätet, åkte tillbaka till Lotta och provade igen, men shit det är på håret men icke!!
Nisse tränar nu på att åka bil, även om jag har ett galler som avgränsar skuffen så känns det inte bekvämt för mig att ha honom trillande omkring där. Måste skaffa lämplig hundbur!

På morgonen har jag anfallit svartmyrorna i kallkomposten med bevattning och lagt på kogödsel. Undrar hur det ska gå?
De kanske flyttar till nytt ställe på min tomt?

Dagarna går i jämn lunk, inrutad i Nisse-rutiner. Han äter fortfarande 4g/dag, men nästa vecka ska vi gå över till 3g/d då är det också dax för 12v-vaccinering.

Nu är jag riktigt besviken på mig själv..

Fy på dig Britt, jag klippte för mycket på Nisse klo, det tog i pulpan...Nelexlösning!!
Det är ju detta som inte får hända. Jag blev vansinningt upprörd, Nisse märket inte så mycket av mitt misstag?? men det är klart när jag började härja med Nelexlösningen då blev det ju mer intressant.
Hur ska jag nu gå tillväga för att kunna fortsätta klippa hans klor...hmmm svårt att vara distinkt när jag oroas över att begå samma misstag igen....hmmm får nog tänka ut ett nytt sätt att närma mig uppdraget...

Idag är det ljuvligt friskt och skönt ute, regnet som kom tvättade verkligen upp naturen.
Nu ska jag ta in jordgubbar och äta riktigt många!!

Läget på Andgatan 8 juli

I natt kom ett gudabenådat regn, tack för det!
Vi lallar på här om dagarna. Jag har det skönt, lyssnar på radio (missar inte PO Enqvist 11.35)  och handarbetar. Ibland kommer jag också på att jag kan städa lite medan Nisse sover.
All övrig tid är det  leka- gå ut och kissa o bajsa - äta - tugga intensivt på ett tuggben - söka efter annat tuggvänligt ....det är vad Nisse gör och jag försöker hänga med på det mesta förutom att tugga/gnaga!!

Idag fyller Emma 28år. Lilla Emmisen är 28 år!!??!!

AnCi kommer idag, ska träffa Sofia (som jobbar till 16.30)  Då blir nog önskemålet att jag ska göra en vegetarisk Tacogratäng!

När solen kommer tillbaka då blir nog jordgubbarna röda, feta och fina och vi får äta mängder. Äta gubbar tills man tröttnar!!

Nu ska jag bädda om i sängarna.



Kissens och Nissens framgång!

Igår när Nisse och jag var ute på vår koppelträning så kom Dimma fram, närmade sig oss med mer nyfikenhet än rädsla. Hon följde med på behörigt avstånd men gick också närmare än vad hon gjort tidigare. I morse kom hon upp i trappen satte sig bakom grinden och tittade på Nisse, när han fick syn på henne och gick närmare markerade hon att han skulle hålla sig på avstånd OCH DÅ GJORDE HAN DET........också Nisse måste lära sig att inte springa rakt på, att ta det lugnt.  När jag lyfte upp Dimma för att släppa ut henne tittade hon lite överlägset på Nisse men uppförde sig bra klamrade sig inte hysteriskt fast vid mig.
Nisse och Dimma behöver nog mycket mer tid på sig ändå för att få ett avspänt förhållande.

I morse väckte han mig 05.30 för att få gå ut och kissa, när det var dags att gå in och jag lyfte upp honom då ville han inte så han tog till sin arga röst.....ggrrrrr sa han.....så där blev det ett tydligt tillfälle för mig att tala om att    fy på dig , här är det jag som bestämmer    Jaja mensan han har temperament också!!

Nisse äter och sover bra, skiter snygga lurkar och ger mig små vinkar om att han vill gå ut och kissa , men det är klart att han hinner ju inte alltid.
Han är duktig på att vänta , sitter som en liten staty och väntar  till dess jag ställer ner maten och det är varsågod.
Puss&Kram på dig Nisse!



Söndag 5 juli

Emma och Pernilla har nyss åkt efter att ha varit här från torsdag på hopptävligar. Det gick riktigt bra för Pernilla igår hon kom 1:a i sin klass. Jag förstår mig ju inte så mycket på hästar så det var ju tur att hästen hade inkvartering på ridklubben!
Vi har haft trivsamma samtal de stunder jag hunnit träffa dem sedan har de skött sig själva/sovit i källaren.
Nisse tyckte att det var så trevligt med gäster, han gjorde sitt yttersta för att charma, vilket han lyckades bra med.

Jag är SÅ FÖRÄLSKAD !!!!!!
Vilken hund , fortfarande så lugn och trevlig  och påhittig!!!!!
I morse väckte han mig kl 05.00 helt inställd på att vi skulle leka han hade också hittat en bok som var intressant (att tugga på)  men Flygvärdinnedieten var inte så god så det blev bara  lite märken efter valptänderna. Vi gick ut en stund och efter att ha kissat gick han och lade sig. Väckte mig igen kl 08.30 för då var han hungrig som en varg. To de, to de för då var det ju en halvtimme efter mattiden.

Sofia hon var på Beach Party på Havsbadet med Jerry Williams igår kväll. Jag skulle också ha tyckt om att vara där för det var  härlig stämning på stranden och med den musik som jag går igång på. Fick ett SMS av Sofia där hon skickade ett smakprov.......jättegulligt Sofia!!!

Idag är det grått och jag hoppas att det ska bli regn för nu är det torka i mina rabatter.  Massor, massor av jordgubbsämnen behöver vatten!  Idag ska jag sätta ut en "skrämselorm "  och en  "skräcködla" i jordgubbslandet för  att få ha gubbarna ifred, jag ser att fåglarna redan varit där och ätit av de bär som börjat bli mogna.

Fredag 3 juli

Nisse är lite extra trött idag.
Igår kom Emma och Pernilla (Pernilla ska tävla med sin häst 3 dagar) det blev sen middag och Nisse var SÅ glad och uppspelt långt in på kvällen.
Sov till 07.30 i morse.

Träning med koppel går bättre och bättre  det blir små promenader runt huset varvat med stopp för allt det intressanta som finns där!!

Jag har en bestämd känsla av att jag kommer att få VÄRLDENS TREVLIGASTE - VACKRASTE- DUKTIGASTE  HUND  när han växt till sig.
Åhhhh va han ska få jobba!! 
Idag är jag mycket glad!


Frukostmålet 1 juli

Ojojoj, det belv till att vänta, vänta och vänta igen.....jag hade nämligen glömt att sätta vatten, blöta upp Nisses foder, så han fick tåligt vänta , det belv en jättelång stund för en hungrig hund. När det äntligen var ätbart fick han en extra belöning=en äggula i maten.
Igår tog jag in hans bädd i rummet eftersom jag ju skulle se Morden i Mdsomer jag inbillade mig att han skulle vara trött och sova lullull, men icke han gick igång riktigt ordentligt. Nu har jag flyttat upp på bordet  blommor, skål med stenar, mm som stod i bra hundhöjd.

Idag ska jag se om jag kan åka till Djurmagasinet och köpa mer babyfoder, dessutom måste jag fixa en annan lösning av inhägnaden. Det där gröna hönsnätet det har han överlistat ...det är ju bara att hoppa upp mot nätet så sjunker det till lämplig höjd för en liten hund, att kliva över......




RSS 2.0