Nu har jag lugnat ner mig, men bara lite...

Nisse är verkligen en duktig liten gosse, lugn och trygg.... Ibland tror jag att jag måste muntra upp honom för att han känner sig lite deppad??  Då får jag ta mitt förnuft tillfånga och påminna mig om att han ju bara är en bebis som ska sova mycket!!

Kissen har nu vågat sig fram lite mer,  men undviker möte med Nisse, vill sova i källaren och gå ut garagevägen för att slippa "den där lilla varelsen som flyttat in i mitt hus" Jag pratar vänligt med henne för att visa att hon har en självklar plats hos mig men att hon får klara sig utan att sova i min säng.

Igår tränade Nisse  en pytteliten stund att gå med koppel. Det var cirkus!! Vi ska nog träna lite mer idag!!

Andra natten med NISSE

Nisse, som hade sovit ganska mycket under dagen och piggnade till ordentligt vid 22.00-tiden då tyckte han att det var dags för lite spänning! När klockan var 24.00 så gick vi på "långpromenad" på okända marker, runt hela huset. Det var spännade särskilt när han hittade halmen som ligger runt jordgubbsplantorna. Vi avrundade den nattliga vandringen med att upptäcka vattenslangen.
Sedan blev det go-natt-å-sov-gott, lugnt och stilla ända fram till 07.00, då kunde jag inte hålla mig längre, måste titta till Nissen som låg så fint på sin bädd.
Nu har han fått mat, kissat och bajsat och ligger och tar sig en tupplur.
Jag ska nog hinna göra lite egna sysslor utimellan, när jag kommit in i rutinerna.!?!

Hoppas att det inte blir lika tryckande varmt som det var igår!

Första natten med NISSE!!

Kl 03.00 sa han uuuul då gick vi genast ut för han behövde bajsa sedan sov han till 07.00
Vilken lite skatt.
Nu har jag gett honom en våt frottehandduk att ligga på så att han får lite svalka, den tryckande värmen är jobbig.

Kissen har inte förstått sig på än varför vi ska ha hund??
Hon gick ut igår och kom inte in förrän vid 16.00 idag och då gick hon genast ner i källaren för att få hålla sig undan. Det kommer säkert att lösa sig med tiden, när hon själv bestämt sig för att acceptera faktum!!
Jag är världens hönsmamma och Nils August är ju bara en liten bebis så nu är jag fullt upptagen av hund, kommer mig inte för att göra mycket annat än att titta på honom när han sover (han andas väl...) och leka lite med honom ute.
Så kommer det nog att vara de närmaste 4v

Torsdag 25 juni

Efter Midsommarhelg och sköna dagar i Örträsk är jag nu hemma och rustar inför min nya karriär !
Solen skiner och jag känner mig mäktigt nöjd med det nya golvet i hunkojan, inhägnaden på gården och Nisses nya bädd i svart och rött....jag har småpratat för mig själv medan jag pysslat, och allt har gått som en dans
....ojojoj lilla gubben, du får ju inte ramla i trappen så därför har jag stängt för med grönt nät och grind vid trappen....jag ska sjunga mycket för dig när du kommer och visa dig att man kan sova skönt i "babysängen" ......
Jag har hela tiden samtalat med kissen och uppmanat henne att uppföra sig bra!!
Igår vandrade det förbi en igelkott, han tycktes också bli lite störd av att jag satt upp en inhägnad, den kanske var i vägen för hans vandringsled?
Idag blir det en mysardag med lite trädgårdsarbete.
11.35 PO Enkvists uppläsning i P1  av Ett annat liv. Jag är väldigt förtjust i hans ordval och oglamorösa berättelse om livet i Hjoggböle och världen.
Jag har köpt en dress från modehuset Ellos, Sofia fick sig ett gott skratt när jag sa att jag beställt tunik och byxor med utställda ben.......då kommer du ju att se ut som en halvmeter lång.....ja, byxvidden är inte den rätta för mig, men jag ska korta av benen då blir det en en tunika med byxkjol:)  Det kan jag ju ha på mig när jag ska ut å fingå.
Åsså, har jag blivit medlem i PRO

Grillfest hos Gun i Käcktjärn

I går blev jag hämtad av Jan och Monica till överraskningsfest, utan att veta vart vi skulle åka så fick jag gå in på OK i Öjebyn, visa upp en kupong Rabatt för pensionärer och köpa godis för 20:- , det funkade!!
Hos Gun och Tomas i Käcktjärna var mina tidigare arbetskamrater  från AF samlade till grillfest och tävlingar.
Vi som var speciellt inbjudna var årets 4 pensionärer  Britt-Marie, Mårten, Yvonne och jag.
Det var SÅ roligt,  jag vann också ett pris=5kg potatis=toppen!

Att komma hem till Gun o Tomas är alltid lika välkomnande, varmt och gott och okonstlat
Där sjuder av liv, bl.a hästar, hundar, katter,  potatisodling, Guns loppisfynd  och en glädje i att arbeta.
JAJAMENSAN,  VERKLIGEN HÄRLIGT

Torsdag 11 juni-09

Igår pratade jag med Gunnel, Silverstjärnans Kennel och hon var mitt uppe i väntan på den nya valpkullen (som kanske rent ut kommit i natt) så det var inte läge att komma och besöka Nils August, men han frodas och blir vackrare för var dag!!
Jag ska åka och träffa honom nästa vecka,  Då kommer det säkert att säga KLICK

De varma känslorna efter bröllopet sitter fortfarande i.
Jag hade tänkt lägga in en profilbild  (från bröllopsfotograferna) i min blogg, men det lyckas jag inte med ???
Agnes gav mig sin komplimang när hon tyckte att moster Britt såg ut som en brittisk lady (det var hatten som gjorde det!!)

Idag ska jag göra mig en tur till stan, kolla lite på folket och köpa en osthyvel, det behövs en ny hyvel till Smedsbacken i Örträsk, den gamla hyvlar inte för den har ingen skärpa kvar.
Sofia börjar sitt sommarvik på Berggården 12/6
Vi har fått tillbaka på skatten, trallala!!
Nästa vecka ska jag åka till Örträsk, över midsommar, men först när jag sett valpen förståss.

Vilken fantastisk lördag 6 juni 2009


6 juni vigdes Fredrik och Emma i Örträsk kyrka, brudnäbb Matilda Rehnman
Så vackert, så bedårande vackert!!!
Trots att det inte var någon värme att tala om så blev festen på hembygdsgården så fin och rolig så ingen kommer väl att minnas att den utkylda logen inte lockade många till dans. Mycket god mat, mycket  sång , många tal och mycket prat blev det.

Här har vi lyckats få vackra bruden för oss själva en lite stund.

Emma och Fredrik är nu äkta makar som bär släktnamnet Astergren, Emma behåller också soldat- och släktnamnet Rehnman
De har alla förutsättningar  att få mycket lycka, glädje och arbete tillsammans uti Malmby

En aning degig

Idag har det varit en mesig dag, värmen försvann, lusten ebbade ut och den ljudbok jag lånat var tråkig (Aino Trosells Järngreppet)  Cyklade till stan för att köpa en  besticklåda och kom hem med en tavelram för de mått som jag skulle ha på besticklådan det tillverkas väl inte längre??!!! Surnade till ytterligare så då var det bara en sak att göra,
TA SIG EN TUPPLUR
Jajamensan så kan en dag också få vara.


Liljebaggen

Nog finns det anledning att fundera över varför denna hänsynslösa varelse behöver vara så vacker???och varför den nu finns norr om Dalälven???och varför inte vintrarna här uppe tar död på dem???

1 juni 2009

Jag har just nu hittat svaret på vilken skadeinsekt som håller på att äta i sig mina kejsarkronor.
Blommorna kom till en början så majestätiskt för att sedan börja blekna i bladen och då fick jag syn på några varelser, i och för sig vackert röda, men upptagna av ett stänigt pippande och tuggande på bladen.
Det är den förhatliga liljebaggen som egentligen inte borde finnas i Norrbotten.
Enda sättet att få stopp på dem är att handgripligen döda dem en och en.............

Efter en mycket skön helg med grillmiddag hos Inga-Märta, lunch med Jan och Monica, Sofias Morsdagsuppvaktning och känslor av hänryckning så får jag väl idag sätta fokus på att döda, döda...tvära kast här!



RSS 2.0